Moda

Vucut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Vücut tipine göre pantolon seçimi, birçok kişinin noksansız olarak yerine getirmek istediği meseledir. Her vücut tipi, her türlü pantolon modeli ile hoş bir görüntü oluşturmaz.

Hoş görüntü sunabilen pantolonlar, rahat ve şık bir kombinasyon ortaya çıkarmaktadır. Vücut tipine göre pantolon seçimi bu anlamda kusursuz bir dış görünüm için büyük bir öneme sahiptir.

Özellikle kişilerin kalça, bel, göğüs ve omuz gibi bedenin en önemli noktalarını oluşturan ve kendi içinde çeşitlenen vücut tipleri bulunur. Bu Vücut tipleri arasında ise; elma vücut tipi, armut vücut tipi, kaşık vücut tipi, dikdörtgen vücut tipi ve kum saati fizik vücut tipi gelmektedir.

Elma vücut tipleri her daim iti göğüs hatları ile öne çıkarlar. Özellikle karın ve bel noktaları daha ince konumdadır. Pürüzsüz düzgün bacak özellikleri ile bilinen vücudu içine alır.

Armut vücut tipi ise üst bölümü dar olarak görünen kişilerdir. Dikdörtgen vücut tipli kişiler ise hatları ile oldukça dikkat çekerler. Bu tür kişilerin omuz ve göğüslerin yanı sıra; bel ve karın, kalça ve basenler olmak üzere yakın ilişkilidir.

Kum saati vücut tipinde ise belin ince olması ön plandadır. Göğüs ve kalça kısmı belirginliği ile ön plana çıkar.

Diğer bir tip ise; üçgen vücut tipidir. Bu tür kişilerde dar kalçalar ön plana çıkarken omuzlar ise olabildiğince geniş yapılıdır.

Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz?

Vücut tipleri giyim stilini belirmeye yardımcı olan en önemli husustur. Tarzınızı oluşturmanız için sizlere yön veren şekli ile vücut yapınıza en uygun giyim seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Sahip olduğunuz vücut ölçülerinize uygun moda trendleri arasından doğru ürünleri kolay bir biçimde tercih edebilirsiniz.

Vücut tipleri kendi içinde birtakım özelliklere sahip olsa da bu tipe sahip her vücut ayrıca birbirinden farklılık gösterir. Bu sebeple vücut tipine göre pantolon seçimi kişilere göre değişkendir. Vücut tipine göre pantolon secimi kadın vücut tiplerine göre belli başlı çizgilerden tasarlanmaktadır.

Armut Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Armut tipi vücuda sahip olan kişiler pantolon seçimlerini yaparken öne çıkarmak istediği yanlarını bilmelidir. İstenen proporsiyon görüntüsünü elde edebilmek için armut vücut tipine göre pantolon seçimi, koyu renkli tasarımlardan yana olmalıdır.

Bu sayede basen bölgesi istenen biçimde gizlenebilir. Bu pantolon seçimi sayesinde bel bölgesi dar, paçaları geniş veya boru olan modeller tercih edilerek, armut vücut tipleri için doğru bir pantolon seçimi yapılmış olabilir.

Vücut tipine göre pantolon seçen kadınlar, armut özellikli bir tipe sahipse küçük göğüsleri ön plana çıkaracak olan seçimlerde bulunur. Bunun için armut tipler için yüksek belli pantolonlar en doğru şekilde bir görünüm oluşturur.

Vücut tipine göre pantolon seçimi, armut tipe sahip olanlarda bir miktar zorluk oluştursa da doğru seçimler ile istenen görüntünün elde edilmesine imkan sunar.

Elma Vucut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Elma Vucut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Elma vücut tipine göre pantolon seçimi yapmak oldukça kolaydır. Bu beden ayrıcalığına sahip olanlar, kıvrımsız ve dar paça modelleri tercih etmelidir.

Özellikle bu tür elma vücut tipinde geniş üst bölge ve geniş alt bölgeler bulunduğundan ötürü kıvrımlara göre pantolon seçimi yapmak oldukça akıllıca bir seçimdir.

Pantolon seçiminde en kolay tercihlerin yapılabildiği elma tipi vücutlar için popüler seçenekler arasında İspanyol paça ve yüksek bel jean modelleri bulunur. Bunların yanı sıra klasik seçenekler arasında ise kumaş kadın pantolon modelleri gelmektedir.

Kum Saati Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Vücut tipine göre pantolon modelleri arasından en doğrusunu seçmek isteyen kum saati tipine sahip kişiler, çok dar ve çok geniş pantolon modellerinden kaçınmalıdır. Çünkü kum saati fizik vücut tipleri için en doğru seçenekler arasında düşük bel ve bol paça pantolonlar tavsiye edilir.

Vücup tipine göre pantolon seçimi önerileri

Vücut tipine göre pantolon seçerken başta kum saati tipi vücuda sahip kişiler, birtakım seçimlerden uzak olmalıdır. Bunların arasında ise özellikle şalvar modelleri, kalçaları geniş gösteren havuç kesim pantolonlar gelmektedir Bu tipe sahip olanlar, vücuda dengeli bir görüntü kazandırmak için çok dar seçimlerde de bulunmamalıdır. Bu tür kişiler için yapılabilecek en önemli seçimler ise İspanyol paça ve streç pantolonlardır.

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Dikdörtgen vücut tipleri oldukça orantılı bir beden özelliğine sahiptir. Bu sebeple pantolon seçimleri de oldukça kolay sağlanabilmektedir. Diğer vücut tiplerine göre daha orantılı olup, bu tiplerde üst ve alt bölge neredeyse aynı ölçülerde görünür. Vücut tipine göre pantolon seçiminde renkli, desenli kumaş pantolonlar rahatlıkla tercih edilebilir.

Dikdörtgen vücutlu kişilerin kalça kısımları çok daha dardır. Bu sebeple üst bölgeyi vurgulamak amacıyla doğru bir tercih yapılmaktadır. Yapılan her türlü kombinde özellikle gömlek, bluz ve sweatshirtler giymek önemli bir durumdur. Bunların yanı sıra; skinny jeanler ve ince kumaşlı tasarımlar istenen şık görüntüyü yakalamanıza imkân sunar.

Üçgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Üçgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Üçgen vücut tipi ile ön plana çıkan kişilerde pantolon seçiminde İspanyol paçalı modellerden yana olmalıdır. Çünkü, üçgen tipli vücuda sahip olan kişilerim omuz bölgeleri oldukça geniştir.

Bu sebeple de özellikle diz hizasından sonra genişleyen pantolon modellerinin seçimi çok daha dorudur. Düz paçalı ve düz renkli pantolonlar da yine hoş bir duruş oluşturur.

Kısa ve Uzun Boya Göre Pantolon Seçimi

Vücut tipine göre pantolon seçimi yapılırken; boy uzunluğu dikkate alınmalıdır. Bu duruma göre farklılaşan bazı hususlar vardır. Özellikle uzun boya sahip kişilerin pantolon seçimleri, yüksek bel ve İspanyol paça pantolonlar gibi olabilir. Ayrıca, mom jeanler ve kargo pantolon modelleri doğru bir seçenektir.

Şayet kısa boy uzunluğuna sahipseniz; İspanyol paça pantolonları elbette ki kullanabilirsiniz. Bunu yaparken platform topuklu ayakkabılardan destek alabilirsiniz. Topuklu bootie veya stiletto gibi birçok arklı seçeneği kullanarak uzun boylu görüntü elde edebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra pantolon seçiminde kalça ve bacaklara tam oturan dar pantolon modellerini tercih edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Bol Paça Pantolon Hangi Vücut Tipine Uygundur?

Bol paça pantolon diğer bir adı ile geniş paça pantolonlar, bacak kısmına hacim kazandıran özelliğe sahiptir. Bu sebeple dikdörtgen vücut tipine en uygun olanıdır. Böyle kesimlere sahip pantolonlar, bacak noktasını çok daha geniş ve dikkat çekici hale getirir.

MOM Jean Pantolon Hangi Vücut Tipine Uygun?

Mom jean modelleri, aklınıza gelebilecek tüm vücut tiplerinin giyebileceği pantolonlar arasındadır.

Yüksek bel özelliklidir. Ve bacakları uzun gösteren ayrıcalığa sahiptir. Bunun yanı sıra; gevşek kesim olanakları ile maksimum konfor sunar.

Hangi Pantolon Tipi Zayıf Gösterir?

Kombin yaparken zayıf gösteren pantolon çeşitleri nelerdir? Bunun en güzel yanıtı olarak; dar paçalı pantolon modellerinden söz edebiliriz. Tayt modelleri ve palazzo pantolonlar istenen zayıf görüntüyü kolayca oluşturur.

Havuç Kesim Pantolon Kimler Giymeli?

Havuç kesim pantolon modellerini giymemesi gereken kişiler kısa boylu ve basen bölgesi geniş yapıda olanlardır. Bu tasarımları ise kalça kısmı dar olan ve uzun boya sahip olan kişilerin giyebileceğinden söz edebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu