Moda

İş Görüşmesinde Ne Giyilir? İş Görüşmesi Kombinleri

İş görüşmesinde ne giyilir diye baktığımızda olmazsa olmaz temel öğelerden bahsedebiliriz. Bunların başında takım elbise, ceket ve bluzdan oluşan kombinler gelir. Yine pantolon takımları da iş görüşmesinin tercih edilen diğer kombinlerindendir.

Klasik kesimlerden oluşan ve tek parçadan oluşan elbiseler kadınlar için oldukça pratik oluştururken erkeklerin en özel kurtarıcısı takım elbiselerdir.

İş Görüşmesi için Kıyafet Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Görüşmesi İçin Kıyafet Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenleri en önemli aşamaları ile sıralamak gerekirse; en önemli izlenmesi gereken adımları sayabilmek mümkün.  Genel manada herkesin kadın erkek fark etmeksizin dikkate alması gereken unsurları maddeler halinde sıralarsak;

  • İlk görüşme esnasında özellikle rengarenk giyim tarzından kaçının
  • Açık dekolteli giyim tercihlerinden uzak durun.
  • Kendi vücut ölçülerinize uygun kıyafetler tercih edin.
  • Abartılı giyinmekten uzak durun.
  • Lekesiz temiz giysiler tercih edin.
  • Erkek adayların saç ve sakal anlamında bakımlı olmaları önemlidir
  • Kadınlar için derli toplu mümkünde topuz saç modelleri tercih edilmelidir.
  • Kadınların saçları mümkünse toplu veya topuz olmalı.

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir, Ne Giyilmez?

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir, Ne Giyilmez?

İş görüşmesi ya da mülakata giderken giyilmemesi gereken bir takım giyseler vardır. Unlara dikkat ederek görüşmeyi olumsuz tetikleyecek olan seçeneklerden uzak durulmalıdır.

İş görüşmesinde giyinilmemesi gerekenler ise kot pantolon ürünleri, spor eşofman modelleri, şortlar, tayt, deri pantolon ve neon parlak renklerde pantolonları giyilmemelidir.

Yazın İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir?

Yaz mevsiminde havaların gayet sıcak olduğu dönemlerde iş görüşmesine giderken takım elbiseler giyilebilir ancak, ceket kullanımından uzak durulabilir. Uzun kollu bir gömlek ve kumaş pantolon uygun bir seçenek olabilir.  klasik kesimli, resmi bir pantolon  yada etek, yaz mevsimine uygun kumaşlardan olacak şekilde tercih edilebilir.

Kışın İş Görüşmesinde Ne Giyilir?

Kışın İş görüşmesinde ne giyilir, soğuk havalarda iş görüşmesine giderken ne giyilir diyenlerdenseniz mevsime en uygun kumaşlardan tasarlanmış giysileri tercih edebilirsiniz. Pantolon ya da  etek üzerine gölek tercih edilebilir. Takım elbiseler,  yelekler ve ceketler kullanılarak en uygun kombin yapılabilir.

İş Görüşmesi Bahar Giyim Fikirleri

Bahar mevsiminde trend kumaşlardan oluşan elbise seçeneklerini kullanarak, etek ve ceket kombini oluşturarak özel bir dış görünüm oluşturabilirsiniz.

İş görüşmesi kombini yaparken önemli olan göze batmaya seçimler olmasıdır.

Erkekler için değişmeyen seçeneklerden olan pantolon ve ceket kombinleri yapılabilir. Yada takımlardan yararlanılabilir.

Pantolon ve ceketin içine dar kesim bir gömlek ya da tişört kullanılarak hoş bir görüntü elde edilebilir. Gömleğin üstüne bisiklet yaka triko kazaklar de kullanılarak  iş görüşmesine gidilebilir.

İş Görüşmesi Kombinleri İçin Öneriler

İş Görüşmesi Kombinleri İçin Öneriler

İş görüşmesi kombinleri için açık renklerden oluşan üstlerin yanı sıra alt giyim ürünleri tek renkli koyu pantolon ya da etekten yana olabilir. Sade ve şık bir görünümün yanı sıra; klasik kesimlerden oluşan seçenekler istenen şekilde resmi bir vurgu yapılmasını sağlayabilir.

Vücut Tiplerine Göre En Uygun İş Görüşmesi Kıyafetleri

İş görüşmesine giderken vücut tipine uygun kıyafetler seçmek, önemlidir. Bu seçim hem özgüveninizi artırır hem de profesyonel bir görünüm sağlar.

Dikdörtgen Vücut Tipine sahip kişiler, bel bölgesine vurgu yapan seçenekleri tercih etmelidir özellikle kemerli ve kuşaklı seçenekler bu vücut tipi için en uygunudur., belden oturtmalı ceket, kalem etek ve A kesim alt giyim ürünleri en uygunudur. Erkek adaylar ise daha çok vücuda oturan gömlek ve ceketleri tercih etmelidir.

Elma Vücut Tipine sahip olan adaylar ise V yakalı bluz ve elbiselerden yana tercihlerde bulunabilir.  Koyu renge sahip A kesim elbiseler, tunikler ideal seçeneklerken dikkatleri bacaklara çekmek için dar paça pantolonlar en doğru seçimi oluşturur.

Armut Vücut Tipi için omuzları vurgulayan ceket modelli oldukça uygun seçimlerdir. Göze çarpan üst modelleri, kadınlar için istenen görüntüyü ön plana çıkarır.

A kesim etekler ve elbiseler. Göz alıcı üstler, düz renk altlar. Erkeklerde de omuz bölgesini geniş gösteren ceket modelleri, sade ve düz kesim pantolonlar uygun bir seçim oluşturur.

Kum Saati Vücut Tipinde bel ince, omuz ve kalçalar ise aynı genişliktedir. Giyim önerileri olarak; bel kısmını vurgulayan kılık kıyafet seçimi önemlidir. Kadınlar için , kalem etekler. Kuşaklı ceketler ve bluzlar. Erkekler içinse belden oturan gömlekler, belden hafif daralan pantolonlar.

Üçgen Vücut Tipine sahip olan kadın ve erkekler için en önemli husus omuzlardır. Abartıya kaçamadan omuzu öne çıkaran ceketlerdir.

Sık Sorulan Sorular

İş Görüşmesine Giderken Ne Renk Giymeli?

İş görüşmesi giyim kuşam öneri ve kombinlerinde ne renk giyilmesi gerektiği önem arz ediyor. Resmi bir ortam ya da kurumsal alanlarda bu görüşmeler sağlanacağından kurumsallığa yaraşır. Tek ve düz renklerden oluşan seçenekler tercih edilmesi uygundur. İş görüşmesi kombin tercihleri yaparken siyah, beyaz, mavi, yeşil tonları en uygun sade ve pastel renklerdir. Görüşme için oldukça uygun görünüm elde edilebilir.

İş Görüşmesine Giderken Nasıl Ayakkabı Giyilir?

İş görüşmesinde ayakkabı seçimi de tıpkı kıyafetler gibi önem taşır. Klasik kıyafetlere uygun gidebilecek stiletto modeller istenen şıklığı ortaya çıkarır. Giyindiğiniz renk uyumuna özel uyum oluşturan ayakkabı seçimi de önemlidir. Yine ince topuklu ve çok ses çıkaran tabana sahip ayakkabılardan uzak durmak gerekir.

İş Görüşmesine Giderken Saçlar Nasıl Olmalı?

İş görüşmesi için saç modelleri toplu olmalıdır. Klasik bir topuz şeklinde enseden yapılan saç modelleri iş görüşmesi için en uygun düşen seçenekleri oluşturur.

Kadınlar Mülakatta Ne Giymeli?

Kadınlar Mülakata girerken kumaş pantolon üzerine tercih edilmiş beyaz bir gömlek ve uygun bir ceket türü le hoş bir görünüm oluşturabilir. Kalem etek ve kloş etek modelleri de bu anlamda oldukça uygun tercihler arasında yer alır.

İş görüşmesinde ne giyilir farklı başlıklar halinde açıkladığımız içeriğimizde renk uyumu konusunda da değinmiş olduk. İş görüşmesi için seçim yaparken vücut tipinizi de ön planda tutarak mülakata uygun seçimler yapmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu