Moda

Eklektik Moda Nedir?

Her yaşa ve her tarza hitap eden eklektik giyim tarzı, uyumsuz ve zıt parçaların bir arada kullanılması olarak açıklanabilir. Eklektik tarz, sadece moda dünyası içinde kullanılan bir terim değildir. Ev dekorasyonunda da sıklıkla duyduğumuz eklektik tarz, kişinin stilini ve tarzını, zıtlıkları kullanarak yansıtabilmesidir. Eklektik tarz ne demek ve bu stil ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Eklektik Tarz Nedir?

Eklektik ne demek ve bu tarzı oluşturmak için bilinmesi gerekenler, son dönemlerin merak konusudur. Stil detaylarına geçmeden önce, eklektik nedir sorusunu açıklamak isteriz. Birbirinden farklı yaklaşım ve stillerin, aynı çatı altında kullanılmasına eklektik denilmektedir. Yani moda dünyası için bu terimi açıklamak gerekirse; farklı dönemlere ait olan stil parçalarının tek bir kombin içinde kullanılması diyebiliriz.

Klasik, casual, retro, bohem, spor, klasik ya da diğer giyim stillerini bir araya getirerek, kendi stilinizi oluşturabilir ve eklektik moda akımına eşlik edebilirsiniz. Eklektik tarzda önemli olan, her biri farklı döneme ait olan moda parçalarını, uyumlu şekilde tek bir kombinde kullanabiliyor olmaktır.

Zıt ve uyumsuz gibi duran parçaları bile eklektik modası içerisinde bir arada kullanabilir ve moda dergilerinden fırlamış gibi duran özgün bir stil oluşturabilirsiniz.

Eklektik Tarzda En Sık Kullanılan Parçalar Nelerdir?

Eklektik Tarzda En Sık Kullanılan Parçalar Nelerdir?

Eklektik ne demek ve bu tarzda en çok kullanılan parçaları sizler için araştırdık. Eklektik modasına uygun bir kombin hazırlamak istiyorsanız öncelikli olarak, farklı moda akımlarına ait olan parçaları tercih etmelisiniz. Bu sayede uyumsuz, zıt ve farklı parçaları tek bir kombin içerisinde birleştirebilir ve eklektik tarzını oluşturabilirsiniz.

Renkler, desenler, kalıp ve kesimler, kumaş türleri de zıt parçalar arasından tercih edilerek, kullanılmalıdır. Bol bol desen ve rengi bir arada kullanabileceğiniz bu moda akımında, daha dikkat çeken ve özgün kombinler oluşturabilirsiniz.

Puantiyeli etekleri, kareli bir gömlek ile bir arada kullanabilirsiniz. Fırfırlı veya diğer hareketli üst parçaları, yine hareketli alt kıyafetler ile bir arada kullanabilirsiniz. Büyük tokalı kemeler, vintage parçaları deri veya daha modern kesimli kıyafetlerle bir arada kullanarak da eklektik stili oluşturabilirsiniz. Bu stilde sadece kullandığınız kıyafetler değil, saç, ayakkabı ve aksesuar seçimlerinizde zıtlıklardan yararlanmanız gerekmektedir.

Mevsimlere Göre Eklektik Giyim Tarzı Nasıl Uygulanır?

Eklektik tarz ne demek sorusu, modayı yakından takip edenlerin en çok araştırdığı konulardan biridir. Eklektik stili kendinize daha yakın görüyor ve denemek istiyorsanız, mevsime uygun kıyafetleri kullanabilirsiniz. Yaz ve bahar mevsimlerinde bu tarzı kullanırken pamuklu, keten, şifon gibi ince kumaşlardan tasarlanan kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Sonbahar ve kış mevsimleri için ise; kadife, yün veya deri kumaşları kullanabilirsiniz. Mevsime uygun kıyafetleri ve kumaş türlerini kullanarak da özgün bir eklektik stili oluşturabilirsiniz. Yaz mevsimine uygun etekler, şortlar veya üst kıyafetler ile kendi stilinizi yansıtabilirsiniz.

Vücut Tiplerine Göre Eklektik Giyim Tarzı Nasıl Uygulanır?

Vücut Tiplerine Göre Eklektik Giyim Tarzı Nasıl Uygulanır?

Tüm giyim stillerinde olduğu gibi eklektik tarzı oluştururken de vücut tipinize uygun kıyafetleri tercih etmelisiniz. Her ne kadar zıt ve uyumsuzluk ile eklektik tarzını oluşturuyor olsanız da yine de vücut tipinize uyan ve size yakışan kıyafetleri kullanmalısınız.

Dikdörtgen vücuda sahip olanlar için dar kesim kareli elbiseler ve puantiyeli bir çorap ile eklektik giyim stiline uygun bir kombin yapabilirsiniz. Vücudunuzun üst kısmı biraz daha geniş yani elma tipi vücuda sahip iseniz; kareli gömlekleri, oversize blazer ceketleri kullanabilirsiniz. Yüksek bel ve bol paça pantolon ile topuklu ayakkabıları da kullanabilir ve istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Eklektik Stil İçin Öneriler

Eklektik tarz ne demek sorusunu, birkaç stil önerisi ile yanıtlamak isteriz. Eklektik tarzında bol bol vintage kıyafetleri ve aksesuarları kullanabilirsiniz. Ayrıca desen ve renk seçiminde de dilediğiniz gibi özgür davranabilirsiniz. Maksi boy etek veya elbiseleri, spor ayakkabılar ile birleştirebilir ve vintage bir bluz ya da eldiven ile kombini hareketlendirebilirsiniz.

Günlük stilinizde klasik ve düz bir elbiseyi, oversize bir tişört ya da sweatshirt ile bir arada bütünleyebilirsiniz. Klasik elbiseleri renkli çoraplar ile tamamlayabilir ve spor bir çanta ile eklektik tarzını oluşturabilirsiniz. Eklektik stilini hazırlamak için her zaman farklı, vücut tipinize uyan ve özgün parçaları bir arada kullanmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu