Moda

Hangi Bluz Modeli Size Daha Uygun?

Bluz nedir?” sorusuna; çoğunlukla ince kumaştan tasarlanan, kısa ya da uzun kollu üst giyim ürünüdür, şeklinde cevap vermek mümkündür. Çok yönlü bir parça olduğu için hem farklı mevsimlerde hem de çeşitli giyim tarzlarında kullanılabilir. Eteklerle kombinlendiğinde feminen bir görünüm kazandırırken palazzo pantolonlarla daha sofistike bir hava yaratmak mümkündür. Bununla birlikte bluz seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken önemli detaylar vardır.

Vücut proporsiyonuna uygun seçimler yapmak, şık ve tarz sahibi görünmenin en etkili yollarından biridir. Bu nedenle bluz tercihlerinde de öncelikle vücut tipine dikkat edilmesi gerekir. Örneğin, kum saati vücut tipleri için crop bluzlar, armut tipi bedenler içinse dökümlü parçalar daha ideal seçimlerdir. Diğer yandan boynu kısa olan kadınlar V yaka, omuzları geniş olanlar ise bisiklet yaka kullanarak daha orantılı bir görünüm kazanabilir.

Vücut Tipinize Göre Bluz Seçimi

Vücut Tipinize Göre Bluz Seçimi

Bluz modeli seçmeden önce ilk olarak vücut tipinizi öğrenmeniz ve buna uygun hareket etmeniz gerekir. Mezura yardımıyla beden ölçülerini kolaylıkla öğrenmeniz mümkündür. Elde ettiğiniz sonuçlara göre; elma, armut, dikdörtgen ve kum saati vücut tiplerinden hangisine sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Bu vücut tiplerinin özelliklerine göre bluz seçiminin nasıl yapılması gerektiğini ise aşağıdaki maddelerde görebilirsiniz:

  • Elma Vücut Tipi: Bel ve basen bölgelerinin bir bütün gibi göründüğü bu vücut tipinde, bedeni daha orantılı göstermek için üst giyime ekstra dikkat etmek gerekir. Dikkatleri fazlalık olan bölgelerde toplamayan, dökümlü ve sade bluz tercih edilmelidir. Aynı zamanda V yaka stiller ve salaş parçalar da sizin için daha idealdir.
  • Armut Vücut Tipi: Geniş basenlere sahip armut tipi vücutta alt kısmı kamufle ederek dikkatleri ince olan üst bölgeye çekmek önemlidir. Bluz tercihi yaparken omuzları, boynu ve göğüs kısmını ön plana çıkaran kayık yaka parçalara öncelik verilebilir. Aynı zamanda Madonna yaka da zarif ve şık görünmenize katkıda bulunur.
  • Kum Saati Vücut Tipi: Kum saati vücut tipinde kalça, göğüs ölçüsüne yakındır. Bel bölgesi ise daha incedir. Kıvrımlı hatları ön plana çıkarmak için beli saran, derin V yaka, drapeli ve kuplu bluzlar tercih edilebilir. Aynı zamanda straplez crop da kum saati vücuda sahip olan kadınların daha iyi bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
  • Dikdörtgen Vücut Tipi: Dikdörtgen vücut tipinde göğüsler küçük; bel, kalça ve omuzlar orantılıdır. Bu vücut tipinde düz hatlar hakim olduğundan hatları belirginleştirecek, orantılı bir görünüm sağlayacak kıyafetler tercih edilmelidir. Örneğin, omuzları vurgulamak vücut şeklinizi kıvrımlı göstereceği için fırfırlı, vatkalı ve straplez bluzlar ideal bir seçim olacaktır.

Vücut tipleri genel hatlarıyla bu şekilde olsa da her beden, kendine özgü farklılıklara sahiptir. Aynı zamanda tarzınız, saç stiliniz ve zevkleriniz de seçim aşamasında göz önünde bulundurmanız gereken detaylar arasındadır.

Sıfır Kol Bluz Nedir?

Sıfır kol bluz, kolsuz olarak tasarlanan ve özellikle yaz mevsiminde tercih edilen trend bir parçadır. Farklı detaylara, renklere ve stillere sahip olan çok yönlü parçalar, kot pantolon ve şortlarla kombinlenebilir. Diğer yandan çan etekler ve salaş pantolonlarla kullanıldığında bohem bir hava yaratır.

Omuzları ön plana çıkaran bu modeller, üst bedeninde fazlalığı olmayan kadınlar için daha ideal seçimlerdir. Dikkatleri doğrudan kol ve omuz bölgesinde topladığı için geniş basenleri kamufle etme etkisine de sahiptir. Bu sayede daha orantılı ve şık bir görünüm kazanmak mümkündür.

Bisiklet Yaka Bluz Nedir?

Bisiklet yaka, göğüs kısmının boğaz çizgisine kadar kapandığı bir stile sahiptir. Boynu daha dolgun gösterdiği için özellikle ince hatlara sahip olan kadınlara hitap eder. Diğer yandan boynu kısa olan ve omuzları dar olan kişilerin orantısız bir görünüm kazanmasına neden olabilir.

Şık ve zarif görünümünden dolayı bisiklet yaka bluzların farklı ortamlarda kullanılması mümkündür. Kot etek ve şortlarla günlük kombin yapabileceğiniz gibi Palazzo pantolonlarla ofis şıklığı yakalayabilirsiniz.

V Yaka Bluz Nedir?

V Yaka Bluz Nedir?

V yaka, boyun bölgesinde derin bir dekoltesi olan ve boynu daha uzun gösteren bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle omuzları dar, boynu kısa olan kişiler tarafından tercih edilmesi önerilir. Aynı zamanda göğüsleri büyük olan kadınların da rahatlıkla kullanabileceği bir bluz modelidir.

Hangi Bluz Modelleri İş Ortamında Tercih Edilmelidir?

İş ortamında tercih ettiğiniz bluzların, şık ve zarif bir görünüme sahip olması oldukça önemlidir. Aynı zamanda rahat hareket etmenizi sağlayan, bedeni sıkmayan ve terletmeyen bir dokuda olmasına da dikkat etmek gerekir. Kombininize kurumsal bir hava katmak için V yaka bluzlar ve kumaş pantolonlar kullanabilirsiniz. İnce topuklu ayakkabılarla kusursuz bir şıklık yaratan bu tasarımlar aynı zamanda daha zayıf görünmenize de yardımcı olur.

Ofis ortamında tercih edebileceğiniz bir diğer model ise bisiklet yaka bluzlardır. İncili, taşlı ve dökümlü parçalar da zarif bir görünüm elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda bedeni saran bluzlar ve kalem etekler, kurumsal toplantıların vazgeçilmez kombinleri arasındadır.

Hangi Bluz Modelleri Yaz Aylarında Rahatlık Sağlar?

Yaz aylarının vazgeçilmez parçalarından biri şüphesiz bluzlardır. Ancak rahat hareket etmek için bu parçaların kumaşlarına dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, saten bluz modelleri akıcı dokusu ve ince yapısından dolayı son derece rahat etmenizi sağlar. Diğer yandan keten bluzlar da yazın kullanabileceğiniz parçalar arasındadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu