Moda

Parizyen (Parisian) Ne Demek? Parizyen Stil Nedir?

Parisian giyim tarzı, son dönemlerin revaçta olan stillerinden. Farklı yaş gruplarından birçok kişinin yakından takibe aldığı bu giyim tarzı, kendine sah detayları ile fazlası ile ilgi buluyor.

Henüz bu moda tarzını bilmeyen, benimsememiş olan ve konuya dair bilgi edinmek isteyen moda tutkunları için rehber niteliğinde bir çalışma hazırladık. Parisian stiline dair tüm tanımları, detayları ve özelliklerini öğrenebilmek için sizlerde içeriğimizin devamına göz atabilirsiniz.

Parizyen Ne Demek?

Parizyen Ne Demek?

Diğer adı ile “Parisian” olarak adlandırılan Parizyen, moda stilini temsil eden genel giyim kuşam şekli demektir. Kişilerin kendine ait olan yaşam tarzı anlamını taşır. Sadeliğin tema olarak benimsendiği bu giyim tarzında abartılı her bir objeden uzak durulur. Kişiler belli başlı temel giyim seçeneklerini harmanlayarak her defasında göz alan bir şıklığı ortaya çıkarır.

Birbirine uyum sağlayabilecek renk uyumunun göze çarptığı parizyen stili, birçok kadının mutlaka uyguladığı seçeneklerin başında gelir. Günlük hayatta çok fazla tercih edilmekte olan bu seçenekler, basit görünüm sağlamasına rağmen oldukça şık bir duruş oluşturur. Parizyen stili, şık ve zahmetsiz bir giyim modasıdır. Dünyada popüler bir hale gelmiş olan bu tarz, kendi içinde birtakım hatlara sahiptir.

Parizyen giyim şekli, sadeliği ile bilinir. Özellikle zarafeti simgeler.  Çok karmaşık desenler ve gösterişli kıyafetleri içine almaz. Çok daha basit ve kaliteli parçalardan bir araya gelir. Nötr renklerin tonlarını içine alır. En çok tercih edilen renkler ise siyah, beyaz, gri, bej ve laciverttir. Parizyen tarzını benimsemiş olan kadınlar, az ama öz kıyafetleri tercih ederler. Bu giyim tarzında belli başlı parçalar yerini alır.

Hem şık hem de spor kombinlere uyarlanabilen beyaz gömlekler en önemli parçalardır. Siyah Blazer modelleri klasik bir kombin için temel parçadır. Farklı mevsimlerde kullanıma uygun düşen trençkotlar, çizgili tişört ve küçük siyah elbise her zaman şıklığı sağlar.

Parizyen stili, kaliteye ve detaylara büyük önem verir. Kıyafetlerin saip olduğu kumaş kalitesi önemlidir. Yine kıyafetlerin dikiş detayları özenle seçilir. Ucuz ve hızlı moda yerine, uzun ömürlü ve iyi işlenmiş parçalar bu giyim tarzının en özel hatlarını oluşturur. Az emekle çok şık görünüm isteyenlerin gözde giyim stilidir. Doğal saç stilleri ve hafif makyajla tamamlanır.

Bu popüler stilde kişisel tarz yansıtılır. Vintage parçalar ve aksesuarlar, bu özgünlüğü artırmada önemli bir rol oynar. Aksesuarlarda yine bu stilin içinde yerini alır. Özellikle geniş kenarlı şapkalar, mini çantalar, babet modelleri ve klasik botlar yerini alır.

Tercih edilen kombinlerin üzerine abartılı makyajdan kaçınılır, cilt bakımı ve doğal görünümler önemsenir. Hafif bir fondöten, maskara ve nude tonlarda bir ruj, günlük makyaj ile tamamlanmaktadır. Parizyen stili, hemen hemen herkesin beğenisini kazanan bir giyim tarzıdır. Birtakım dokunuşlar ile bu zarif ve sofistike görünümü kolayca yakalayabilirsiniz.

Parizyen Stil Nasıl Uygulanır?

Parizyen giyim stilinin uygulama şekli kişilerin temel giyim tarzını oluşturan bir uygulamadır. Giyim şeklini, kombin özelliklerini ortaya çıkaran hayata karşı duruşa uygun tercihler yapılmasıdır. Bu sebeple bir kılık kıyafet kombini ortaya çıkararak parizyan stil sahibi olmak için sahip olduğunuz fikirleri kıyafetleriniz üzerinden yansıtıyor olmanızı sağlar.

Parizyen Giyim Tarzının Olmazsa Olmaz Parçaları Nelerdir?

Parizyen Giyim Tarzının Olmazsa Olmaz Parçaları Nelerdir?

Parizyen giyim özgürlüğü temsil eder.  Bol ve rahat pantolonları içine alan bir giyim şeklidir. , Bol kesimli bluzlar, gömlekler ve yine benzer tasarıma sahip ceketlerden oluşur.

Parizyen stil kombinleri bu tür ürünlerin bir araya gelmesi ile öne çıkar. Çok sadelik ön plandadır. Sadece giyim anlamında değil, saç ve makyajda bu anlamda sadeliği ile ön plana çıkmaktadır.

Parizyen Stilde Yer Almayan Detaylar

Parizyen stil, zarif ve çok detay içermeyen şıklığı temsil eder. Bu sebeple aşırı abartı seçenekler parizyen stilde yer almayan detaylardır. Özellikle gösterişli ve fazla aksesuar kullanımı gibi ayrıntılar bu kombin için ters düşer. Parizyen tarzında asla neon renkler ve parlak kumaşlar yer almaz.

Daha sadelik oluşturan nötr ve pastel tonlar ön plana çıkar. Kombini oluşturan gereksiz süslemeler, fazla desenler ve karmaşık tasarımlar tercih edilmez. Parizyen stilinde, rahatlık ve kalite önceliklidir. Dar ve rahatsız edici kesimlerden oluşan detaylar bu stilde yer almaz. Özel olarak yapılmış saç modelleri, ağır makyaj veya abartılı her bir ayrıntı, parizyen giyim tarzına aykırıdır.

Ayrıcalıklı bir giyim şeklini oluşturan genel hatları ile olabildiğince şık bir görünüm yakalamak mümkündür. Parisian stilinde sınırları aşmadan doğru kombinler oluşturarak gerçek manada bu moda tarzına sizler de dahil olabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Parizyen Stil Ne Demek?

Parizyen” kelimesi, Fransızca “Parisien” kelimesinden türemiş olup, Paris’e ait veya Paris’e özgü anlamına gelir. Genellikle Paris’in karakteristik özelliklerini, yaşam tarzını veya modasını ifade etmek için kullanılır.

Parizyen Kesim Ne Demek?

Parizyen kesim, moda ve giyim dünyasında, genellikle zarif, iyi oturan ve vücut hatlarını zarifçe vurgulayan giysi kesimlerini ifade eder. Bu kesimler, abartıdan uzak, sade ama sofistike bir görünüm sağlar.

Parizyen Kime Denir?

Parizyen, Paris’te yaşayan veya Paris stilini tarzını benimseyen kişilere denir. Parizyen stil fransız giyim tarzı, sadece fiziksel olarak Paris’te yaşayanları değil, aynı zamanda Paris’in yaşam tarzını ve modasını benimseyenleri de kapsar. Bu sebeple bu stili tam anlamı ile benimsemiş, detaylarına önem veren, gardıroplarında olmazsa olmaz parçalarına yer vermekte olan herkese Parisian denilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu