Moda

Siyah Elbise İçin Kombin Önerileri

Kadınların vazgeçemediği en önemli kıyafetlerinden biri de siyah elbise modellerdir. Her gardıropta mutlaka olması gereken siyah elbiseler, kadınların kurtarıcı kıyafetleri arasında yer almaktadır. Günlük stil, ofis şıklığı veya özel davetler için uygun tasarıma sahip olan bir siyah elbiseyi kullanabilirsiniz. Sadece siyah bir elbise ile göz alıcı ve oldukça zarif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kusursuz bir stil oluşturmak için çok renkli ve karmaşık parçaları bir arada kullanmak zorunda değilsiniz. Sadece tek bir elbise ile bile dilediğiniz şıklığa sahip olabilirsiniz. Gündüz ve akşam etkinliklerinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz siyah elbise kombinleri ile gün boyu şıklığınızı konuşturmaya devam edebilirsiniz.

Siyah kombin, her mevsim tercih edilir ve her tarza uyum sağlar. Uzun, kısa, piliseli, düz veya kloş siyah elbise modellerini mevsime uygun kumaş türü ile dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Siyah elbise hangi renk şal gider ve siyah elbiseyi nasıl kombinleyeceğinizi sizler için araştırdık.

Siyah Elbise Kombini Nasıl Yapılır?

Siyah Elbise Kombini Nasıl Yapılır?

Çekici, göz alıcı ve dikkat çeken bir kombin yapmak için seçiminizi siyah elbise modellerinden yana kullanabilirsiniz. Siyah kombin, elbise modellerini de ön plana çıkartan en popüler tarzlardan biridir. Siyah elbiseyi daha dinamik ve hareketli bir hale dönüştürmek için renkli bir şal veya fular kullanabilirsiniz. Yine çanta, ayakkabı ve takı seçimlerinizde de doğru parçaları bir araya getirerek, modern bir kombin oluşturabilirsiniz.

Siyah elbise, özellikle vücut kusurlarını da kapattığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Vücut ölçülerinize ve yapınıza uygun bir siyah elbise tasarımı ile daha kusursuz bir stil oluşturabilirsiniz. Diz üstü veya mini siyah elbise modellerini, ofis stili ya da günlük kullanım için tercih edebilirsiniz. Hemen tüm renk çeşitleri ile uyum yakalayan siyah rengini, dilediğiniz ton ile canlandırabilirsiniz. Düz bir elbiseyi daha göz alıcı bir görünüm ile kombinlemek için şık tokalı, ince bir kemer kullanabilirsiniz.

Siyah Renk İle Hangi Renkler Kombinlenebilir?

Siyah elbise kombinleri yaparken farklı renkleri de kullanabilirsiniz. Siyah elbise modelleri ile diğer renkleri bir arada kullanarak, size yakışan ve stilinizi yansıtan kombinler ortaya çıkartabilirsiniz. Kırmızı, yeşil, mor, sarı, turuncu, beyaz, gri veya mavi gibi tüm renkleri, uygun oranda ve doğru parçalarla siyah elbisenizle birlikte kullanabilirsiniz.

Siyah elbisenizi biraz daha renklendirmek istiyorsanız, kontrast oluşturacak renkleri kullanmalısınız. Her rengin siyah ile yakıştığını söylemek doğru olmaz. Özellikle siyah ve lacivert ikilisinin bir arada pek kullanılmaması gerektiğini belirtmek isteriz. Aynı şekilde kahverengi de yine siyah ile yakışmayan renklerden biridir.

Açık sarı, limon sarısı, açık yeşil gibi soft renklerin de siyah ile kullanılması önerilmemektedir. Bu renkler, siyah ile birlikte kullanıldığında çok sert bir geçiş olmasına neden olmaktadır. Bunun için renk geçişinde göz yormayan bir etki oluşturmak adına, beyaz ve gri tonlarını sıklıkla tercih etmelisiniz.

Siyah Elbise Kombininde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Siyah elbise kombinleri hazırlarken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Elbisenizin kusursuz bir görünüme sahip olması ve size yakışması için ayakkabı ve aksesuarlar ile bir bütün olarak düşünülmesi gerekmektedir.

Giymek istediğiniz siyah elbisenin modeli ve kesimi de kombininizi yakından ilgilendirmektedir. Elbiseniz ile siyah kombin yaparken dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Elbiseniz uzun bir model ise; kullanacağınız ayakkabı ve çanta seçiminde dikkatli olmanız gerekmektedir. Dar ve uzun elbiselerin altına, zarif ve ince topuklu ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Ancak elbisenin formu biraz daha spor tasarıma sahip ise; spor ayakkabıları da kullanabilirsiniz.

Uzun siyah elbiseler ile her zaman orta veya küçük boyutlu çantaları kullanmalısınız. Elbise üzerine, en fazla kalça üzerinde biten ceket veya hırka modellerini değerlendirebilirsiniz.

  • Siyah mini elbise modellerini kombinlemeden önce, bacak boyunuza uygun bir model seçtiğinizden emin olmalısınız. Mini elbiseleri günlük stilinizde kullanmak istiyorsanız, bootie tarzı ayakkabılar ile kombin yapabilirsiniz. Bel hizasında biten crop tasarımlı mini ceketler ile kombininizi tamamlayabilirsiniz.
  • Siyah elbise kombinleri, günlük kullanımda sıklıkla tercih edilmektedir. Spor kalıp siyah elbiseleri spor ayakkabılar veya sneaker modelleri ile kombin yapabilirsiniz. Beyaz ya da gümüş renkli takılar ile kombininizi tamamlayarak, hem sade hem de çok şık bir kombin oluşturabilirsiniz.

Siyah Elbiseye Ne Renk Aksesuar Takılır?

Siyah elbise modelleriyle dilediğiniz tarzı oluşturabilir ve pek çok yerde kullanabileceğiniz kombinler hazırlayabilirsiniz. Tek başına yıldız bir parça olan siyah elbise modellerini, göz kamaştıracak şekilde kombinlemek için doğru aksesuar ve takıları kullanmanız gerekmektedir.

Takı seçiminde öncelik tabi ki sizin stiliniz ve tarzınıza uygun modeller olmalıdır. Ancak giymek istediğiniz elbisenin modeli de takı seçiminde sizler için belirleyici olacaktır. Siyah elbise üzerine takı seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık:

  • Romantik ve daha feminen bir görünüm için, siyah elbiseniz ile birlikte altın ve gümüş renkli takıları kullanabilirsiniz. Yakut, inci veya pembe altında yine feminen bir görünüm için ideal bir seçim olacaktır.
  • Siyah elbise kombinleri yaparken, gideceğiniz yere uygun aksesuar ve takı tercih etmelisiniz. Günlük kullanım için deri, gümüş, bronz veya metal ya da iplikli takıları kullanabilirsiniz.
  • Vintage siyah elbise modelleri ile birlikte renkli boncuklu ve renkli iplikli takıları tercih edebilirsiniz. Büyük altın veya gümüş kolye ve bilezikler de vintage siyah elbise modelleri ile uyum yakalayacaktır.
  • Gotik bir kombin oluşturmak için siyah elbise ile birlikte, bol bol deri ve metal takıları kullanabilirsiniz. Siyah deri kolyeler, bileklikler ve gümüş yüzük ve küpeler ile istediğiniz vamp görünümü elde edebilirsiniz.

Siyah Elbisenin Altına Ne Renk Ayakkabı Giyilir?

Siyah elbise altına ayakkabı kombinleri, kadınların en çok ilgi gösterdiği konulardan biridir. Siyah elbiseniz ile dilediğiniz görünüme ulaşmak istiyorsanız, ayakkabı seçiminde biraz daha titiz davranmalısınız. Siyah elbise altına giymek istediğiniz ayakkabının rengi ve modeli çok önemlidir.

Siyah elbise altına sadece siyah renkli bir ayakkabı giymek zorunda değilsiniz. Elbisenin tasarımı ve formu, ayakkabı seçiminde sizleri modele ulaştıracaktır. Siyah elbise altına ayakkabı kombinleri için hazırladığımız önerileri birlikte inceleyelim.

Siyah Spor Elbise Modeli ve Ayakkabı Seçimi

Siyah spor elbise kombinleri için pek çok ayakkabı modelini kullanabilirsiniz. Spor elbiseleri daha dinamik bir görünüm ile kullanmak için beyaz veya siyah spor ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Krem veya bej tonları da yine siyah elbise altına doğru bir seçim olacaktır.

Yeşil, kırmızı veya mavi gibi renkli spor ayakkabılar, siyah elbise altına kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Hem şık hem de daha temiz bir kombin görünümü için spor ayakkabı rengini beyaz ve siyahtan yana kullanabilirsiniz.

Siyah Abiye Elbise ve Ayakkabı Seçimi

Siyah Abiye Elbise ve Ayakkabı Seçimi

Siyah kombin yaparken, abiye elbise modelleri için daha çok gümüş ve dore gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Siyah bir abiye elbiseyi daha şık göstermek için ışıltılı ve zarif bir topuklu ayakkabı da kullanabilirsiniz. İnci beyazı, gümüş gri, şeffaf ve ten rengi ayakkabılar da yine siyah abiye elbiselerin altına en çok tercih edilen modellerdir.

Siyah Saten Elbise ve Ayakkabı Seçimi

Saten siyah elbise altına ayakkabı kombinleri yaparken mümkün olduğunca şeffaf ve ten rengi tasarımlara yönelmelisiniz. Tül ve şeffaf elbiselere vurgu yapmak ve daha zarif bir görünüm için şeffaf ve mat bantlı topuklu ayakkabıları kullanabilirsiniz. Ten rengi topuklu ayakkabı modelleri de yine elbisenizin zarafetini ortaya çıkartmak için doğru bir tercih olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

Siyah Elbise Nasıl Şık Hale Getirilir?

Siyah bir elbiseyi daha şık bir hale getirmek için aksesuarlardan yararlanabilirsiniz. Şık bir kolye ve küpe seti ile elbiseyi tamamlayabilirsiniz. Şık bir kemer de siyah elbisenin daha estetik ve dikkat çekici olmasını sağlayacaktır. Tercih edeceğiniz göz alıcı bir çanta modeli ile elbisenin daha şık durmasını sağlayabilirsiniz.

Siyah Elbiseye Ne Renk Takı Takılır?

Siyah elbiselerin daha şık durması için beyaz renkli aksesuarları ve takıları tercih edebilirsiniz. Özellikle pırlanta ve beyaz altın gibi takılar, siyah elbiseler ile eşsiz bir uyum yakalamaktadır. Beyaz renkli kolyeler, küpeler ve yüzükler ile elbisenin daha hareketli durmasını sağlayabilirsiniz.

Siyah Elbise Üstüne Hangi Far Yakışır?

Siyah elbisenin daha zarif ve şık durması için biraz daha sade renkli farları tercih etmelisiniz. Daha aydınlık ve sade bir makyaj ile daha temiz ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Yüzünüzü canlı gösterecek sıcak tonlu farları hafifçe uygulayarak, siyah renkli elbiseniz ile çok şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu