Moda

Smart Casual Nedir? Smart Casual Erkek Giyim Kombinleri

Smart Casual rahat ve şık giyim tarzını ifade eden resmi giyim tarzını günlük giysilerle harmanlayan bir kombin bütünüdür. Modern giyim tarzını klasik giyim tarzı ile harmanlayan kombinler erkek ve kadın giyim dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Zarafeti ve uyumu tek bir noktada birleştiren Casual, özgür ve sofistike bir görünüm ile kişilerin kendi özel stilini oluşturmasına yardımcı olur. Kendine has giyim tarzını her koşulda ön plana çıkartan kişilerin tercih ettiği bu giyim tarzı ile şık kombinler oluşturup bir yandan da spor giyim tarzını çağrıştırmak mümkündür.

Smart Casual Nedir?

Smart Casual ne demek? Smart Casual iş dünyası ile günlük yaşamda kullanılan kombinleri bir arada harmanlayan son derece rahat bir giyim tarzını ifade eder. Kişinin kendi tarzını ortaya koyması ve rahat bir giyim ile kusursuz dengeye yakalaması Casual tarz kıyafetlerle mümkündür.

Profesyonel ve kusursuz parçaları bir arada harmanlayan bu giyim tarzı rahat ve şık parçaların birleşimi ile hem kadın hem erkek için rahat bir stil oluşturmayı mümkün hale getirir.

Genel olarak değerlendirilecek olursa bu giyim tarzı klasik ve spor giyim tarzının harmanlanmasıyla oluşturulmuştur. Her bir parçanın kendi görüntüsünü ön plana çıkartarak kişinin daha modern ve eşsiz giyim tarzına hakim olmasına yardımcı olur.

Smart Casual Giyim Tarzı Nedir?

Smart Casual Giyim Tarzı Nedir?

Smart Casual giyim parçalarına bakıldığında kıyafetlerin kendi başına ayrı bir tarz oluşturması fakat bir araya getirildiğinde hem klasik hem de spor giyimi çağrıştırması söz konusudur. Kişi bu giyim tarzıyla hem özel davetlere gidebilir hem de günlük hayatta rahat bir tarza sahip olabilir. Özellikle erkek giyimde daha dikkat çekici parçalarla daha modern bir görüntü oluşturmak mümkündür.

Erkek giyim dünyasında kişi ister iş yemeklerinde isterse günlük hayatta pek çok farklı alanda bu giyim tarzını kullanarak her ortama ayak uydurabilir. Özellikle kadınlar iş hayatında klasik giyim tarzını daha yumuşatmak ve dikkat çekiciliğini ön plana çıkarmak için bu giyim tarzını tercih eder.

Smart Casual Kombinler Ne Zaman Kullanılabilir?

Yaz kış fark etmeksizin her mevsim Casual kombinler kullanılabilir. Erkek ve kadın giyim dünyasında büyük bir yere sahip olan Casual giyim tarzı, genellikle iş hayatında ya da özel davetlerde daha sık tercih edilir. Bunun en temel nedenleri kıyafetlerin birbirleriyle uyumunu daha kolay yakalamak ve tarz görünürken bir yandan da rahat olmaktır.

Smart Casual Giyimde Kullanılabilecek Parçalar

Smart Casual Giyimde Kullanılabilecek Parçalar

Smart Casual giyim tarzında tercih edilen parçalar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Beyaz gömlekler ve düz renk ceketler
  • Triko kazaklar
  • Krem ya da açık renk tişörtler
  • Sade model aksesuarlar
  • Düz renk klasik model ayakkabılar
  • Yüksek bel pantolonlar
  • Deri ceketler
  • Chino pantolonlar
  • Örgü kazaklar
  • Triko atkılar şallar

Yukarıda bahsi geçen kıyafet ve aksesuar parçaları ile daha dikkat çekici kombin oluşturabilir.

Smart Casual ve Business Casual Tarzlarının Arasındaki Farklar

Her iki giyim tarzı da rahat ve resmi giyim arasında daha dengeli bir tarz oluşturabilmeyi mümkün hale getirir. Temel farklılık konusunda Smart Casual daha klasik ve rahat parçalarla birleştirilirken Business Casual ise iç odaklı daha resmi parçaların birleşimi ile bir tarz oluşturur.

Business Casual da genellikle düz gömlekler kumaş pantolonlar rövanştadır. Smart Casual tarzda ise spor tişörtler, triko kazaklar ve deri ceketler ön plandadır.

Smart Casual Giyimde Dikkat Edilecek Noktalar

Smart Casual giyim tarzında önemli olan kusursuz dengeyi ortaya çıkartmaktır. Ayrıca kıyafetlere ufak dokunuşlar ve dikkat çekici aksesuarlarla farz konusunda eşitlik yakalanabilir. İş hayatında ya da günlük kombin konusunda rahat bir kullanım sağlayan Smart Casual giyim tarzı için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda yer alır.

  • Kıyafetlerin olabildiğince sade ve desensiz olması gerekir.
  • Deri aksesuarlar ve şapkalar ile tarz bir görüntü sağlanabilir.
  • Nötr renkler ile kombini daha soft bir görüntüye ulaştırmak gerekir.
  • Sade model düz renk ayakkabılar sandaletler ve düz topuk ayakkabılar kullanılabilir.
  • Kombini tamamlayıcı bir parçanın tarza eklenmesi gerekir. Bu blazer ceket yada gömlek olabilir. Bazen de düz nötr renge sahip olan bir atkı olabilir.

Smart Casual Kombinlerde Ayakkabı Seçimi

Smart Casual Kombinlerde Ayakkabı Seçimi

Smart Casual kombinlerde ayakkabı tercihi genelde sade ve düz renk olması gerekir. Modele göre bağcık ve düz desene sahip olan ayakkabılar da tercih edilebilir. Renk olarak kahve sarı beyaz ve siyah gibi renk tonları tercih edilebilir. Ayakkabı kombini ön plana çıkartan ve tamamlayan en temel parçalardan birisidir. Bu nedenle hem aksesuar olarak hem de kombini ön plana çıkartmak amacıyla sade modeller tercih edilebilir.

Smart Casual Erkek Giyim Kombin Önerileri

Smart Casual erkek giyim tarzında genelde blazer ceketler ve gömlekler sık tercih edilir. Dans ofisteki ve özgür bir tarz oluşturmak için keten ceketler, spor şapkalar, triko kazaklar kullanılabilir. Blazer gömlek ve keten pantolonları birleştirip tarz bir görüntü oluşturulabilir.

Gömleğin düğmeleri açılarak yada kolları kıvrılarak daha dikkat çekici bir görüntü oluşturulabilir. Düz renk kumaş pantolonlarla triko kazaklar daha soft bir görüntü oluşturur. Deri çanta cüzdan ya da şık bir saatle kombin daha estetik hale getirilebilir.

Sık Sorulan Sorular

Smart Casual Erkek Nasıl Giyinmeli?

Erkek giyim dünyasında son derece büyük bir yere sahip olan Smart Casual ile spor ve klasik giyim parçalarını birleştirmek son derece önemlidir. İki farklı giyim tarzında eşitlik yakalanarak Smart Casual giyim tarzı oluşturulabilir.

Önemli olan tarz parçalarla sade ayakkabı aksesuar ve şapkaların birleştirilmesidir. Sade nötr ve nohut renkler bu giyim tarzında en çok yere sahip olan detaydır. Düz renk bluzlar ve estetik desenlere sahip olan kemerler tarz bir görüntü oluşturmaya yardımcı olur.

Smart Casualda Kot Giyilir mi?

Cumartesi su al kombinlerde genelde kumaş ve kesim pantolonlar tercih edilse de kot ile de kombin oluşturulabilir. Olabildiğince sade ve düz aksesuarlar ve keten ceketlerle doğru bir giyim oluşturulabilir.

Smart Casual Ceket Şart mı?

Smart Casual giyim tarzında ceket şart değildir. Fakat tarzın ön plana çıkartılması için önemli bir detaydır. Kıyafetlerde daha stil ve parçaların uyumu için ceketler sık tercih edilir. Fakat ceket yerine triko kazaklar spor şapkalar ya da polo yaka gömlekler tercih edilebilir.

Smart Casual Türkçesi Nedir?

Casual ne demek? Casual özellikle erkek giyim dünyasında önemli bir yere sahip olan terimdir. Bu yerimde spor ve klasik giyim tarzının harmanlanmasıyla şık bir tarz oluşturulur.

Erkek Casual Giyim Nasıl Olmalı?

Klasik giyimle spor giyimi doğru parçalar ile birleştirmek gerekir. Düz renk ayakkabılar ve blazer parçalar ile rahat bir giyim tarzı meydana getirilebilir. Seçil konusunda birbiriyle uyumlu olan ayakkabı Kemer ve saat detayları casua giyim tarzına daha uyumlu olmayı sağlar. Kullanılan her bir ek aksesuarın tarza ait ve uygun olması son derece önemlidir. Keten ceket, kumaş pantolon ve polo yaka tişörtler en çok tercih edilen parçalardandır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu