Moda

Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Ten rengine uygun kıyafetlerin seçilmesi, tarz bir görüntü oluşturmak ve kişinin daha dikkat çekici doğru kombinler oluşturmak gibi konularda yardımcı olur. Kişi kendi ten rengine uygun kıyafetler seçtiğinde daha doğru kombin oluşturması kolay hale gelir.

Kıyafetlerin güzelliğini ön plana çıkarmak ve kişi kendine has tarzını oluşturmak için ten rengine uygun kıyafetleri seçmesi gerekir. Ten rengine göre kıyafet seçimi, kişinin daha tarz ve doğru kombin oluşturabilmesine yardımcı olur. Kıyafet tercihinde ten rengi başta olmak üzere model renk ve desen gibi hususlara dikkat etmek gerekir.

Bu şekilde hem doğal ve modern bir görüntü yakalanır hem de kişi kendi tarzını direkt olarak ortaya koyabilir. Ten rengini göz önüne alarak kişi istediği zaman kendi tarzını yeniden oluşturabilir. Ayrıca farklı tasarım kıyafetlerle uyum içinde görünebilir.

Cilt Tonunuzu Nasıl Belirlersiniz?

Cilt Tonunuzu Nasıl Belirlersiniz?

Cilt tonunu belirlerken farklı metotlar denilebilir. Sağlıklı bir veri elde edebilmek için çeşitli testler uygulanabilir. Cilt tonunu belirlerken kullanılan yöntemler ve testler aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Kişi kendi damarlarını inceleyerek cilt tonunu belirlemek mümkündür. Damarlar mavi renkli gözüküyor ise soğuk bir cilt tonuna sahip olunduğu görülür. Yeşil tonda damar görünüyor ise çift alt tonu sıcaktır. Her iki renk tonu da damarda eşit şekilde görünüyor ise nötr bir cilt alt tonuna sahip olunduğu fark edilir.
  • Beyaz kağıt testi de diğer cilt tonu bulma yöntemleri arasında yer alır. Cilt soğuk suyla yıkandıktan sonra beyaz kağıt yüze yaklaştırılır ve aynada yüzün hangi renge daha fazla akın ise ilgili renk cilt alt tonunu belirler. Soğuk su ile yıkanan cilt sarı ya da kırmızıya dönükse cilt alt tonu sıcaktır. Cilt pembe renge bürünmüş ise cilt alt tonu soğuktur. Her iki tonda var ise cilt alt tonu nötrdür.

Soğuk Cilt Alt Tonuna Yakışan Kıyafetler

Soğuk cilt aklına yakışan kıyafet renkleri genelde buz mavisi füme pembe mavi tonları gibi renklerdir. Bu renkleri sadece kıyafetlerde değil ayakkabı çanta ve çeşitli aksesuarlarda kullanmak mümkündür.

Sıcak Cilt Alt Tonuna Uygun Renkler

Sıcak cilt alt tonuna sahip olan kişiler ise daha çok Yakut açık sarı kırmızı mor turuncu beyaz gibi renkler tercih edebilir. Kıyafetlerde ve aksesuarlarda bütünlük sağlamak amacıyla sıcak renkleri zıt renklerle birleştirerek daha soft bir görüntü oluşturulabilir.

Nötr Alt Tona Uygun Kıyafetler

Nötr cilt alt tonuna sahip olan kişiler her rengi rahatlıkla kullanabilir. Fakat renk tonlarını kullanırken birbirleriyle uyumlu olmasına ekstra dikkat etmesi gerekir. Parlak mavi tonlarla yakut renklerini birleştirirken metal aksesuarlar ve beyaz tonlarla rahat bir geçiş sağlanabilir.

Kıyafetlerin bir bütün olarak değerlendirilip aksesuarlar da aynı şekilde kombine uygun renklerde seçilmesi gerekir. Ayrıca aksesuar ve kemer çanta gibi tamamlayıcı parçalar üzerinde bulunan desenler ve diğer ayrıntılar giyim konusunda kombine hareket katması önemlidir.

Esmer Tenliler Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Esmer tenli kişiler genelde açık renkli kıyafetler tercih ederek daha uygun bir görünüm kazanabilirler. Koyu renkli kıyafetler tercih edilecek ise sadece üst ya da alt parçalarda koyu renklerin tercih edilmesi daha uygun olur.

Metal ve gümüş renkler aksesuarlarda tercih edilebilir. Çantalarda geometrik desenler ve koyu keten kumaşlardan oluşan şal ve atkılar kombinin daha şık görünmesine yardımcı olur.

Esmer tane kişiler, kahve, beyaz, krem, sarı pembe, mavi gibi renk tonlarını hem aksesuar hem de kıyafetlerde tercih edebilirler.

Beyaz Tenliler Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Beyaz tenli kişiler kıyafetlerinde özellikle yeşil, mürdüm, siyah, koyu kahve lacivert gibi renkleri tercih edebilirler. Ayrıca aksesuarlarda altın renkleri kombinin daha ön plana çıkmasına yardımcı olur.

Genel olarak değerlendirilecek olursa beyaz tenli kişilerin aksesuar kullanımında koyu renkli detaylara sahip olan parçalar tercih etmesi daha uygun olur. Bu şekilde ten renklerini daha gözler önüne serebilirler.

Beyaz tene sahip olan kişiler, kıyafet seçimde ve aksesuar parçalarında birbirine zıt renkleri tercih ederse doğru bir tarz oluşturarak tüm gözleri üzerine toplayabilir. Gri siyah, kahverengi sarı, bordo beyaz, lacivert krem gibi birbirini tamamlayan renkler kombinlere uygun olabilir.

Buğday Tenliler Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Buğday Tenliler Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Buğday tene yakışan kıyafet renkleri genelde mavi ve lila gibi yumuşak renklerdir. Bu renkler özellikle bluz, ceket şapka gibi parçalarda tercih edildiğinde kıyafet kombini daha fazla ön planda olur.

Buğday ten rengine sahip olan kişi kombinin tamamlamak için beyaz siyah kahve gibi ön plana çıkan renkleri aksesuar çanta ve ayakkabı parçalarında kullanabilir. Bu şekilde zorlanmadan daha uygun kombin oluşturabilir.

Buğday tene yakışan renkler, daha çok pembe, mavi kırmızı gibi tamamlayıcı renklerdir. Gri kahve sarı turuncu gibi renklerde kombinin dikkat çekiciliğini arttırmak için kombinin ufak bir parçasında tercih edilebilir.

Kombine ait her bir parçanın rengi hem tek başına hem de kombin bütünüyle uyumlu olması gerekir. Bu konuda en çok zıt renkler tercih edilir. Zıt renklerin uyumu birbirini tamamlayan ortak renklerin uyumuna nazaran daha fazladır. Ayrıca hızlı renkler birbirine uyumlu olan renklere göre daha fazla dikkat çeker ve kişinin cilt renk tonunu daha fazla belli eder.

Kıyafet Seçiminde Zıt Renkler Tende Nasıl Durur?

Kıyafet seçiminde zıt renkler oldukça önemli bir yere sahiptir. Kombin tamamlamak ve ekstra göz alıcı kombinler oluşturmak için zıt renkler sıklıkla tercih edilir. Birbirini tamamlayan zıt renkler ile ön plana çıkması istenen parça daha kolay dikkat çekici bir görünüm kazanabilir.

Zıt renkleri kullanırken ten renginin ön plana çıkması için karmaşık bir renk oluşturmamaya ekstra özen göstermek gerekir. Zıt renklerle kombin oluştururken önce birbirine uyumlu iki ayrı renge belirlemek ve bu tonlara yakın olan aksesuarları seçmek gerekir. Bu şekilde ten rengini daha ön plana çıkartabilir.

Renk Uyumu ve Kombinasyonlar

Kıyafetlerde renk uyumunu yakalamak son derece önemlidir. Birbirine eşit olan sıcak renkler ya da zıt renkler kombinin daha ön plana çıkmasına yardımcı olur. Zıt renkleri kullanırken bir yandan da kombinin aksesuarlarına yönelmek gerekir. Bu şekilde doğru renk kombinasyonu yakalanmış olur.

Örnek olarak verilecek olursa 2 ayrı zıt renkten bir kombin oluşturuluyor ise aksesuarın ayrı renk tonu kombinin karmaşık olmasına neden olabilir. Bu nedenle iki ayrı zıt renge ya da birbirini tamamlayan sıcak renkleri uyumlu olan aksesuar tonlarını kullanmak son derece önemlidir.

Kombin konusunda birbirine uyumlu olan renkleri ek olarak her iki kıyafetin deseni modeli de kıyafet rengini uyumlu olması gerekir. Kombinde çok fazla desen ve ayrıntı renklerin sönük kalmasına neden olabilir. Bu nedenle kıyafette detay fazla ise çanta pantolon gömlek gibi tekli parçalarda daha sade modellerin tercih edilmesi önemlidir.

Sık Sorulan Sorulan

Açık Tenli İnsanlar Ne Renk Giymeli?

Açık tenli insanlar beyaz, krem, sarı, pembe, mavi gibi renkleri hem kıyafetlerinde hem de aksesuarlarında kullanabilirler. Kıyafet renklerini tercih ederken daha çok sıcak tonların kullanılması önerilir. Sıcak renkler ve beyaz gibi açık renk tonları kişinin renk tonunu ön plana çıkartır.

Zıtlık konusunda bir kombin oluşturulacak ise kişi siyah beyaz, krem kahve, sarı bordo, pembe lacivert gibi renk kombinasyonlarını tercih edebilir. Açık renkli kişiler zıt renk bütünlüğünü bileklik yüzük ve kemer gibi aksesuarlarda tercih edebilir.

Esmer Tenli Kadınlara Hangi Renkler Yakışır?

Esmer ten rengine sahip olan kadınlar genelde kırmızı, siyah, kahve, sarı, turuncu gibi birbiriyle uyumlu renkler tercih edebilir. Ayrıca ayakkabı, çanta ve aksesuarlarında pembe, mavi, lacivert, koyu kahve, gri tonları tercih edebilir. Bu şekilde daha tarz bir kombin oluşturabilir.Desenli kıyafetlerde bu renk tonları var ise kişi kendi ten rengine uygun giyim tarzı oluşturabilir.

Daha soft ve resmi giyim tarzı oluşturmak için zıt renklerin kombinasyonu kullanılabilir. Her bir kıyafet parçasında renklerin birbiri ile uyumlu olması son derece önemlidir. Bu hususta birbirini tamamlayan renkler en uygun olanlarıdır.

Benim Tenim Ne Renk?

Kişi kendi ten rengin farklı yollar ile öğrenebilir. Soğuk su ve beyaz kağıt testi yada damarları inceleme yöntemi ile cilt alt tonu belli olabilir. Cilt alt tonunu bulmak için damarlar incelendiğinde mavi renk soğuk cilt alt tonunu yeşil renk ise sıcak alt tonunu temsil eder. Soğuk su ile yüz tıklandığında ise beyaz kağıt ile ten kırmızı ise sıcak cilt alt tonu pembe ise soğuk cilt alt tonu olur.

Esmer Tene Hangi Renk İç Çamaşırı?

Esmer tenli kişiler daha çok beyaz, bordo, siyah, kahve, pembe gibi renkleri iç çamaşırlarında daha yoğun tercih edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu