Moda

Nişan Kombinleri Nasıl Yapılır?

Nişan kombinleri yaparken öncelikle vücut tipinize uygun tasarımlar seçmeye özen göstermeniz gerekir. Bununla birlikte klasik ve modern çizgileri harmanlayan elbiseler yerine sade ama şık detaylarla zenginleştirilmiş zamansız parçalara öncelik verebilirsiniz. Aksesuar seçiminde ise abartıya kaçmadan elbisenizle uyumlu parçalar kullanarak zarif bir görünüm elde etmeniz mümkündür.

Şık ve zarif kombinler için önem arz eden “Nişanda ne giyilir?” sorusuna; organizasyonun yapılacağı mekana ve mevsime göre değişiklik gösterir, şeklinde yanıt verilebilir. Açık havada yapılan bir tören için daha rahat, hafif kumaşlardan yapılmış elbiseler tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra kapalı ve şık bir mekanda yapılan nişanlar için daha ağır ve gösterişli kıyafetler uygun olacaktır. Ayrıca çiftlerin kombinleri de uyum içinde olmalıdır. Damadın giyimi, gelin adayının elbisesine ve aksesuarlarına uygun bir şekilde seçilmelidir.

Nişan kombinlerinde renk uyumu da büyük önem taşır. Gelin, elbisesinin rengine ve tarzına uygun aksesuarlar seçmelidir. Damat adayı ise takım elbisesini ve kravatını uyumlu bir şekilde uyarlamalıdır. Örneğin; pastel tonlarda bir elbise tercih eden gelin, inci ya da pırlanta takılarla kombinini tamamlayabilir. Damat adayı ise pastel tonlarda bir kravat ya da cep mendili tercih edebilir.

Nişan Elbisesi Seçimi

Nişan Elbisesi Seçimi

Elbise seçiminden önce gelin adayının vücut tipini, ten rengini ve stilini göz önünde bulundurması oldukça önemlidir. Vücut proporsiyonunun yanı sıra renk seçimi de istenilen görünüme sahip olma noktasında kilit bir unsurdur. Sadeliğin temsilcisi beyaz ve krem tonlarıyla birlikte kırmızı, siyah, mavi gibi asil seçenekler de nişan elbisesi seçiminde değerlendirebileceğiniz alternatifler arasında yer alır.

Seçim aşamasında kumaşın kalitesi ve elbisenin konforu da göz ardı edilmemelidir. Saten, şifon, dantel gibi kumaşların her biri farklı bir görünüm ve stile sahiptir. Ayrıca nişan töreninin yapılacağı mekan ve mevsim de elbise seçiminde belirleyici faktörlerdir. Açık havada yapılacak bir tören için hafif ve uçuşan kumaşlar tercih edilebilirken kapalı mekanlar için daha gösterişli kumaşlar uygun olabilir. Elbisenin tamamlayıcı unsurları olan ayakkabı, takı ve saç modeli de şık bir kombin için dikkat edilmesi gereken seçimler arasındadır.

Özel günler için kıyafet seçerken “Nişanda neler yapılır?” konusunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Günün büyük kısmında hareket halinde olacağınız için önceliğiniz konfor ve rahatlık olmalıdır. Ayrıca elbise, otururken bedeninizi sıkmamalı ve yürürken zorlanmanıza sebep olmamalıdır. Eğer açık havada bir organizasyon yapılacaksa kirlenme riskine karşın beyaz, krem gibi tonlardan uzak durulabilir.

Nişanda Hangi Renk Tercih Edilir?

Zarafetin simgesi olan beyaz ve krem tonları, nişan kombinlerinde en çok tercih edilen renkler arasındadır. Soft bir görünüm yakalamak için pudra pembesi, lavanta ve mint yeşili gibi tonlar da tercih edebilirsiniz. Zümrüt yeşili, bordo ve lacivert ise zamansız bir şıklık yakalamak için ideal seçimler arasındadır.

Mevsime Göre Nişanda Neler Giyilebilir?

Mevsime Göre Nişanda Neler Giyilebilir?

İlkbahar ya da yaz aylarında nişanlanıyorsanız hafif ve terletmeyen kumaşlardan üretilen elbiseleri tercih edebilirsiniz. Çiçek desenlerine sahip olan kıyafetler, mevsimlerin ruhunu yansıtarak daha sade ve şık bir görünüme sahip olmanıza katkıda bulunur.

Sonbahar ve kış aylarında ise sıcak tutan elbise tercih etmeniz gerekir. Örneğin, kadife tasarımlar zarif bir görüntü sunarken hava koşullarından etkilenmenizi de engeller. Ayrıca bordo, zümrüt yeşili ya da gece mavisi gibi tonlar, mevsimlerin atmosferine kusursuz bir uyum sağlar. Kışın soğuk günlerinde ise elbisenizin üzerine alacağınız elegant bir pelerin ya da kürk detaylı bir ceketle stilinizi tamamlayabilirsiniz.

Nişan Elbiseleri Hangi Renk Olur?

Nişan elbiselerinin rengi; gelin adayının tarzına, mevsime ve törenin temasına göre değişiklik gösterebilir. Ancak tercih edilen tonlar arasında; soft pembe, lavanta, nane yeşili, ateş kırmızısı ve bebek mavisi gibi zarif renkler ön plana çıkar. İddialı bir görünüm isteyenler içinse zümrüt yeşili, bordo ve gece mavisi gibi koyu renkler ideal seçimlerdir.

Nişan Kombin Önerileri

Nişan organizasyonlarında; elbise, tulum, etek-ceket ve abiye gibi birçok parçayı kullanabilirsiniz. Tercih aşamasında yararlanabileceğiniz kombin önerileri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Beyaz tonlarda uzun ya da midi bir elbise tercih edebilirsiniz. Stilinizi tamamlamak için gold takılar, ince topuklu zarif ayakkabılar ve incili taçlar kullanmanız mümkündür.
  • Nişan töreninizde kırmızı, lacivert veya pudra renklerde abiyeyle göz alıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Daha rahat bir tarz oluşturmak isterseniz gömlek, blazer ceket ve kumaş pantolon kombini de yapabilirsiniz.

Kombin yaparken gününüzü daha iyi geçirmenizi sağlayacak rahat ve şık parçalara öncelik verebilirsiniz. Aynı zamanda takı, ayakkabı ve makyaj gibi stilinizi tamamlayacak her detayı göz önünde bulundurarak elbise seçmeniz oldukça önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu