Moda

Kendi Stilini Nasıl Yaratırsın?

Stil sahibi olmak için öncelikle giyim, saç, ayakkabı ve aksesuar gibi tüm detayları göz önünde bulundurmak gerekir. Bununla birlikte kişilik özellikleri, stiller üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Örneğin, sorumluluk bilinci yüksek, güçlü karakterler daha çok maskülen giyim tarzını tercih eder.

Kendine has bir görünüm yaratmak isteyenlerin merak ettiği “Tarz ne demek?” sorusuna; özel olarak benimsenmiş üslup, kıyafet, saç ve aksesuar seçimi gibi zevkleri ifade eden bir terimdir, yanıtı verilebilir. Haliyle stil sadece kıyafetle değil, dış görünümü etkileyen tüm detayları kendine özgü şekilde yorumlayarak yaratılabilir.

Stil Oluşturmadan Önce Kendinizi Tanıyın

Stil Oluşturmadan Önce Kendinizi Tanıyın

“Tarzımı nasıl bulurum?” sorusuna, öncelikle kendinizi tanımanız gerektiği yönünde yanıt verilebilir. Nelerden hoşlandığınız, nasıl bir izlenim yaratmak istediğiniz ve karakteriniz; kendi stilinizi yaratmanız noktasında oldukça önemlidir. Bu noktada modanın geçici trendlerinden uzak durmanın da son derece etkili olduğu ifade edilebilir. Belirli bir dönemde revaçta olan renkler veya iddialı tasarımlar, bu parçalardan kısa vadede sıkılmanıza neden olabilir. Bu sebeple gardırobunuzu sıklıkla yenilemek zorunda kalmanız ve gereksiz harcama yapmanız muhtemeldir.

Stil oluşturmadan önce giyim tarzlarının adlarını ve özelliklerini de öğrenmeniz gerekir. Böylece aklınızda bir kombin olmasına rağmen aradığınız parçayı bulamama sorununun da önüne geçebilirsiniz. Benimseyebileceğiniz tarzlar hakkında detaylar ise aşağıdaki gibidir:

  • Retro: Geçmişte moda olan parçaların ön plana çıktığı bir giyim tarzıdır. Puantiyeler, çan etekler, dolgu topuklar ve desenli tişört en çok tercih edilen parçalardır. Eğer geçmişin moda akımları daha çok ilginizi çekiyorsa Retro stil sizin için ideal olabilir.
  • Bohem: Etnik desenler, salaş parçalar ve sandaletlerle oluşturulan bu tarz, rahatlığını ön planda tutan kişilere daha çok hitap eder.
  • Gotik: Dramatik bir hava yaratmak isteyenlerin tercih ettiği gotik tarzda koyu renkler, danteller, çizmeler ve koyu makyaj ön plana çıkar. Özgürlüğüne düşkün ve sıradanlığın dışına çıkmak isteyenlerin benimsediği bir tarzdır.
  • Oversize: Bol ve rahat kıyafetlerle yaratılan bu stil, daha çok sokak modasını yansıtır. Bedene vurgu yapmayan giysiler kullanıldığı için fazlalıkları kamufle etmek mümkündür.
  • Minimalist: Sadelik prensibine dayanan minimalist giyim tarzı, abartıdan uzak, az ve öz parçaları bir araya getirir. Böylece kapsül gardırop yaratmanız ve bütçe tasarrufu sağlamanız da mümkündür.
  • Maskülen: Erkeksi ve sert olan bu tarzda; ceketler, takım elbiseler ve kravatlar ön plana çıkar.
  • Feminen: Kadınsılığı ön plana çıkaran ve romantik dokunuşlara sahip olan kıyafetlerle yaratılan bir tarzdır.

Bu tarzlara ek olarak avangart, hipster, casual gibi birçok stil vardır. Kendi stilinizi oluşturmadan önce her birinin parçalarını inceleyebilir ve hangisinin size daha çok hitap ettiğine karar verebilirsiniz.

Kombinlerinizde Aksesuar Kullanın

Aksesuar, kombinlerin havasını tamamen değiştirme etkisine sahiptir. Bu nedenle stil sahibi olmak isteyenlerin mutlaka takı seçimlerini gözden geçirmesi gerekir. Ancak bu noktada hangi renk ve tasarımların sizin için daha doğru seçimler olduğunu da öğrenmeniz önemlidir. Örneğin, keskin hatlara sahip bir yüzünüz varsa halka küpeler sizin için daha idealdir. Yuvarlak yüzlerde ise minimalist küpeler daha iyi bir görünüm yaratır.

Kombin yaparken sadece küpe ya da kolye değil, farklı aksesuar modellerini bir arada kullanmanız da stilinizi ön plana çıkarır. Örneğin, katmanlı kolyelerle birlikte ince bileklikler kullanabilir; zarif bir küpeyle görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Aksesuar seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer detay, renk tonlarıdır. Gold, daha çok feminen tarzlara vurgu yapan bir seçimdir. Silver takılar ise sofistike, gotik ve maskülen tarzlar için daha ideal parçalardır.

Vücut proporsiyonuna göre takı kullanmak da dikkat edilmesi gereken önemli etkenler arasındadır. Örneğin, belinizin inceliğine vurgu yapmak için bel zincirleri kullanabilir ve kendinize özgü bir tarz yaratabilirsiniz. Omuz genişliğini ön plana çıkarmak içinse katmanlı kolyeler ve büyük küpeler tercih etmeniz mümkündür. Ayak bileğini son derece zarif gösteren halhal modelleri de değerlendirebileceğiniz aksesuarlar arasındadır.

Bakımlı Olmaya Özen Gösterin

Kıyafet, aksesuar ve ayakkabı seçimleriniz kusursuz olsa da bakımlı olmadığınız sürece istediğiniz görünümü elde etmeniz zordur. Bu noktada “Nasıl güzel olunur?” sorusuna yanıt verirken bakımın son derece önemli olduğu ifade edilebilir. Saçlarınız, teniniz ve kıyafetleriniz son derece özenli olmalı, kullandığınız parçalar birbiriyle kusursuz bir uyum içerisinde görünmelidir.

Kıyafetlerinizin her zaman temiz ve ütülü olması, şık görünmenin ilk adımıdır. Ayrıca bakımına dikkat etseniz dahi çabuk kırışan kumaş modelleriyle de karşılaşabilirsiniz. Ütüsüz kıyafetler hem şıklığınızı gölgede bırakır hem de bakımsız bir imaj yaratmanıza neden olur. Bu nedenle kumaş seçimi yaparken ütü istemeyen parçalara yönelebilirsiniz.

Bakımlı ve güzel görünen bir cilt, tüm parçaları daha iyi taşımanızı sağlayacak önemli etkenlerden bir diğeridir. Bu nedenle cilt bakım rutini oluşturmalı, teninize iyi gelecek uygulamaları sıklıkla yapmalısınız. Ayrıca kombinlerinizi daha iyi göstermek için makyajınıza da ekstra önem göstermeniz gerekir.

Saç rengi ve kesimi, görünümünüzü doğrudan değiştirme etkisine sahiptir. Teninize, yüz ve vücut tipinize en uygun modeli öğrenmeli ve saçınızda da ufak değişiklikler yapmalısınız. Belirli dönemlerde bazı kesimler ve renkler ön plana çıksa da size yakışmadığı sürece istediğiniz görünümü elde etmeniz zordur. Bu nedenle yüz hatlarınızı vurgulayan ve bedeninizi daha orantılı gösteren kesimlere öncelik vermeniz gerekir.

Saç bakımı da mutlaka dikkat edilmesi gereken rutinlerden biridir. Sağlıksız görünen saçlar hem cildinizi hem de kıyafetlerinizi gölgede bırakır. Dikkatler doğrudan saçlarınızda toplanacağı için kırıklarını aldırmalı, daha parlak ve canlı görünmesini sağlayacak bakım rutinlerini uygulamalısınız.

Modadan İlham Alın

Modadan İlham Alın

Modaya yön veren defileleri izlemek, stil sahibi olmanız için son derece önemlidir. Ünlü moda haftalarını takip ederek hangi sezonlarda hangi parçaların ön plana çıktığını görebilirsiniz. Böylece demode kombinler yapma riskinin önüne geçmeniz ve her daim modern görünmeniz mümkündür. Trend renkleri kullanmak ve sezonun popüler parçalarına ağırlık vermek hem şık hem de zarif görünümler elde etmenize imkan tanır.

Bedeninize Uygun Giyinin

Vücut proporsiyonuna uygun giyinmek, şık ve stil sahibi görünmenin en önemli detaylarından biridir. Bedeninizde kamufle etmek istediğiniz noktaları göz önünde bulundurmalı ve kıyafet seçimlerini buna uygun yapmalısınız. Örneğin, bel bölgenizde fazlalık varsa üst giyimde dökümlü parçalar seçmeniz daha orantılı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Diğer yandan basen bölgesini kamufle etmek için çan etekler, A kesim elbiseler ve Palazzo pantolon kullanabilirsiniz.

Bedeninize uygun parçalar seçerek daha uzun, zayıf veya kilolu görünme şansınız vardır. Eğer boyunuzu uzun göstermek istiyorsanız V yaka stillere öncelik vermeli; zayıf görünmek içinse koyu renkli, maksi elbiseler seçmelisiniz.

Sık Sorular Sorular

Kendi Tarzını Nasıl Bulabilirim?

Kendi tarzınızı bulmak için zevklerinizi ön planda tutmalı; aksesuar, ayakkabı, kıyafet ve çanta gibi tüm parçaları göz önünde bulundurarak kombin yapmalısınız.

Stil Sahibi Olmak Nedir?

Stil sahibi olmak, konuşma tarzından kıyafet seçimine kadar dış görünümü etkileyen her detayın kendine özgü bir şekilde yorumlanmasıdır.

Stil Değişikliği Nasıl Yapılır?

Tarzınızı değiştirmek için öncelikle hangi stili benimsemek istediğinize karar vermeli ve bu doğrultuda saç, kıyafet, ayakkabı, aksesuar seçimleri yapmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu