Moda

Salaş Tarz Nasıl Oluşturulur?

Son dönemlerin en çok ilgi gören ve tercih edilen moda akımı, salaş giyimdir. Salaş giyim tarzı, her stile ve her yaşa hitap etmektedir. Günlük stilinizde modayı yansıtan ve şık bir tarz oluşturmak istiyorsanız sizler de salaş giyim tarzı kadın kombin önerilerimizi tercih edebilirsiniz.

Salaş giyimde, dar ve vücuda oturan kıyafetlerden uzaklaşmanız gerekmektedir. Her ne kadar rahatlığın ön planda olduğu bir giyim tarzı olsa da salaş giyim ile çok şık kombinler de hazırlayabilirsiniz. Salaş kıyafet nedir ve bu tarzı oluştururken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Salaş Giyim Tarzı Nedir?

Sokak stiline damgasını vuran salaş giyim tarzı, bol ve büyük neden kıyafetleri kullanarak hazırlayacağınız bir moda akımıdır. Kendi bedeninizden birkaç beden büyük kıyafetleri kullanarak, oldukça rahat ve cool bir görünüm elde edebilirsiniz. Oversize kalıba sahip olan üst ve alt kıyafetleri kullanarak, istediğiniz giyim stili içerisinde salaş kıyafetleri kullanabilirsiniz.

Salaş giyim stili içerisinde retro, bohem, old school veya 90’ların moda akımlarını da yansıtabilirsiniz. Bu giyim tarzını kullanmak için vücudunuza bol gelen kıyafetleri tercih etmeniz gerekmektedir. Elbiseden tişörte, pantolonlardan ceketlere kadar tüm kıyafetleriniz ile salaş giyim kombinleri hazırlayabilirsiniz.

Salaş Giyim Tarzının Temel Özellikleri

Salaş Giyim Tarzının Temel Özellikleri

Salaş giyim tarzı ile de dilediğiniz göz alıcı ve şık görünüme ulaşabilirsiniz. Salaş kıyafetler sadece spor kıyafetler anlamına gelmemektedir. Oversize yani büyük bedene sahip olan kıyafetleri kullanarak da kendi stilinizi oluşturabilirsiniz. Oversize modası, pek çok kişi tarafından tercih edilen ve giderek popülerliğini koruyan bir giyim stilidir.

Sizler de oversize kalıba sahip olan kazak, tişört, elbise, pantolon veya ceketleri kullanarak, salaş giyim modasını uygulayabilirsiniz. Normal beden ölçünüz 36 beden ise; salaş giyim için 40 beden kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Salaş giyim tarzı kadın kombinlerinde, alt ve üst kıyafetleri tamamen oversize kullanmak zorunda değilsiniz. Eğer alt giyimi oversize tercih ediyorsanız, üst kıyafetinizi biraz daha dar kalıp tercih ederek, daha dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Salaş Giyim Tarzı İçin Öneriler

Salaş kıyafet nedir ve günlük kombinlerinizde bu giyim tarzını nasıl kullanabileceğinize yönelik önerilerimizi inceleyebilirsiniz. Salaş giyim sadece sokak ve günlük stil ile sınırlı değildir. Özel bir davette de salaş giyim tarzı için doğru parçaları kullanarak, istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz.

Salaş giyim tarzı kadın kombinlerinde genellikle oversize tişört ve ceket dikkat çekmektedir. Salaş kalıba sahip olan tişörtleri, elbise şeklinde kullanabilir ve dikkat çeken kombinler oluşturabilirsiniz. Büyük zincir kolyeler ve şık bir topuklu ayakkabı ile birlikte oversize tişörtünüzü kombinleyebilirsiniz.

Salaş giyim tarzı erkeklerin de sıklıkla kullandığı stillerden biridir. Oversize tişörtler ve kazaklar ile jean pantolonları bir arada kullanabilirsiniz. Yine oversize deri ceketleri tercih ederek, modern bir sokak stili hazırlayabilirsiniz.

Salaş Tarz Elbiseler

Salaş Tarz Elbiseler

Salaş tarz elbise modelleri, uçuş uçuş tasarımları ile yaz aylarının kurtarıcı parçalarındandır. Diz altına kadar uzun olan oversize elbise modellerini, kemerleriniz ile kombin yapabilirsiniz. Bohem tarzı salaş elbise modelleri, çiçek desenli ve rengarenk tasarımları ile her stile uygundur. Hem rahat hem de şık kombinler yapmak istiyorsanız, salaş elbise modelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

İnce ip askılı, uzun veya kısa kollu salaş elbise modelleri, her vücut tipine uygun olduğu için ayrıcalıklı kullanım sunar. Özellikle basen bölgenizi gizlemek istiyorsanız, salaş elbise modellerini tercih edebilirsiniz. Topuklu ayakkabılar, sandaletler veya spor ayakkabılar ile bütünleyeceğiniz elbiselerinizi, şapka gibi aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz.

Üstelik salaş elbiseleri kalın kumaşlı modellerden tercih ederek, bu rahatlığı sonbahar ve kış kombinlerinizde de devam ettirebilirsiniz. Kışlık salaş elbiseleri, bot ve çizmeler ile kombinleyerek göz alıcı görünebilirsiniz.

Salaş Giyim Tarzının Avantajları

Salaş giyim tarzı kadın kıyafetlerinde daha çok ön plana çıkmaktadır. Rahatlığı ile dikkat çeken salaş giyim stilinin pek çok ayrıcalığı vardır. Salaş giyim tarzının avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Salaş giyim denildiğinde akla ilk olarak rahatlık gelmektedir. Oversize kalıba sahip olan kıyafetler içinde oldukça rahat edebilirsiniz. Bedeninizi sıkmayan bu kıyafetler sayesinde daha rahat ve özgürce hareket edebilirsiniz. Özellikle günlük stilinizi oluştururken salaş kıyafetleri kullanabilirsiniz.
  • Salaş kıyafetler oldukça şık ve göz alıcı tasarımları ile de dikkat çekmektedir. Sadece size yakışan ve bedeniniz ile uyumlu doğru parçaları kullanmaya özen göstermelisiniz. Cool bir görünüm ve şık bir duruş için salaş giyim tarzı doğru bir tercih olacaktır.
  • Salaş giyim tarzı içerisinde kullanabileceğiniz kıyafetleri çok yönlü olarak değerlendirebilirsiniz. Salaş tişörtleri elbise şeklinde kullanabilir ve her ortama uygun ve sizi yansıtan bir kombin oluşturabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Rahat Salaş Giyime Ne Nedir?

Rahat salaş giyim tarzına, bohem stili denilmektedir. Salaş giyimi en iyi tanımlayan bohem tarzında öncelik, rahat kıyafetlerin tercih edilmesidir. Genellikle oversize kıyafetler kullanılmaktadır. Salaş giyim tarzı hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Salaş Modele Ne Dedir?

Salaş model kıyafetler, loose kalıp kıyafetler olarak tanımlanır. Vücuda oturmayan ve bol kesim kıyafetler loose kalıba sahiptir. Salaş modeller genellikle bohem giyim tarzı içerisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Salaş Hangi Beden?

Salaş kıyafetler, büyük beden kıyafetlerdir. Erkekler ve kadınlar için en popüler giyim tarzlarından biri olan salaş stil oluşturmak için büyük beden kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu