Moda

Zayıf Gösteren Stil Tüyoları Nelerdir?

Zayıf görünmenin ilk adımı, vücut tipini tanımak ve proporsiyonuna uygun giyinmektir. Bazı kadınların bel bölgesinde fazlalık varken bazıları sadece bacaklarını kamufle etmek isteyebilir. Bu nedenle zayıf gösteren kıyafetler seçerken öncelikle hangi bölgeyi daha ince göstermek istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin, üst bedeni ince göstermek için V yaka tercih etmeniz; bacaklarınızı kamufle etmek içinse dökümlü kumaş pantolonlar kullanmanız gerekir. Elbise seçiminde ise koyu renkli, sade ve bedeni saran modellere öncelik verebilirsiniz.

Zayıf Gösteren Kombin Önerileri

Zayıf Gösteren Kombin Önerileri

Vücut tipleri farklılık gösterse de bazı kombinler her kadını olduğundan daha zayıf gösterir. Özellikle koyu renkler ve bedeni saran parçalar fazlalıklarınızı kamufle etmek için en doğru seçimlerdir. Bununla birlikte zayıf gösteren kombinler ve stil ipuçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Üst bedeni ince göstermek için fırfır, payet, taş ve inci gibi dokunuşlara sahip olan parçalardan uzak durmanız gerekir. Bunun yerine daha sade bluzlar ve tişörtler kullanmalı, bel bölgesini kamufle etmek için dökümlü modeller tercih etmelisiniz.
  • Alt giyimde; çan etekler, geniş keten pantolonlar ve bedeni saran taytlar kullanmanız mümkündür. Özellikle tayt ve basen bölgesini kapatan uzun tişört kombini fazlalıklarınızı kamufle ederek daha ince bir görünüm kazandıracaktır.
  • Günlük kombinlerinizde A kesim, V yaka elbiseler de seçebilirsiniz. Ancak etek boyunun midi olmamasına dikkat etmeniz önemlidir. Midi ya da maksi boylar hem uzun hem de orantılı bir görünüm elde etmenizi sağlar.
  • Blazer ceket ve İspanyol paça kumaş pantolon kombiniyle vücut proporsiyonunu daha dengeli göstermek mümkündür.

Kombin yaparken sadece kıyafet seçimine değil; ayakkabı, aksesuar, saç modeli gibi detaylara da dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, dolgu topuklu ve bileği saran ayakkabılar bacak boyunuzu keserek daha kısa görünmenize neden olur. Bunun yerine bantlı, ince topuklu modelleri kullanabilirsiniz. Katmanlı kolyeler ve taşlı küpeler ise üst bedeninde fazlalığı olan kadınların uzak durması gereken aksesuarlardır. Bu nedenle takı seçiminizi daha zarif, ince dokunuşlara sahip olan aksesuarlardan yana yapmalısınız.

Zayıf Gösteren Gömlekler

Gömlek modelleri hem yaka stili hem de kesiminden dolayı zayıf gösteren kurtarıcı parçalar arasındadır. Ancak yanlış seçimler istediğiniz görünümü elde etmenizi engelleyeceği gibi daha kilolu görünmenize neden olabilir. Örneğin; son dönemlerin trend tasarımlarından olan fisko detaylar, yatay çizgili modeller ve desenli gömlekler üst bedeni daha kalın gösterir. Ayrıca kareli, güpür dokumalı ve nakışlı tasarımlar da uzak durmanız gereken modellerdir.

Vücut proporsiyonunu daha iyi göstermek için tercih edeceğiniz gömleklerin sade bir tasarıma sahip olması gerekir. Ayrıca turuncu, mor, sarı gibi canlı tonlar yerine siyah, mavi, yeşil gibi koyu renklere öncelik vermeniz de önemlidir. Yaka kısmında detay olmaması, V yaka olması ve bedeninizi tamamen sarmaması da istediğiniz görünümü yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Gömlek seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer etken ise tasarımında kullanılan kumaş türüdür. Zayıf görünmek için saten ve keten kumaşlarla tasarlanan parçalara öncelik verebilirsiniz. Ayrıca fazlalıklarınızı tamamen kamufle edecek oversize kesimler de kurtarıcı kıyafetler arasındadır. Örneğin, günlük kombinlerinizde basic salaş gömlek ve dökümlü kumaş pantolon tercih edebilirsiniz.

Dikey çizgi tasarımları hem üst hem alt bedeni ince göstereceği için gömlek kombinlerinde de bu modelleri kullanabilirsiniz. Gri ve beyaz tonlarda tasarlanan dikey çizgili gömlek ve bedeni saran kot etek kombiniyle istediğiniz görünümü yakalamanız mümkündür.

Erkeklerin zayıf görünmek için kullanabileceği gömlek modelleri arasında ise slim fit, dikey çizgili ve keten tasarımlar yer alır. Zayıf erkek kombinleri yaparken doğru gömlek modeliyle birlikte keten pantolonlar kullanabilir ve fazlalıklarınızı kamufle edebilirsiniz.

Zayıf Gösteren Tişörtler

Zayıf Gösteren Tişörtler

Yaz mevsiminin kurtarıcı parçaları arasında yer alan tişört modellerini seçerken bedeninizi daha orantılı gösterecek tasarımlara yönelmeniz gerekir. Eğer bel bölgenizi kamufle etmek istiyorsanız yan çıtçıtlı oversize kesimler sizin için daha uygundur. Üst bedendeki fazlalıkları gizleyen bu tasarımlar aynı zamanda basen bölgesini de kamufle eder. Bununla birlikte bacağınızı saran bir tayt kullanarak olduğunuzdan daha zayıf görünmeniz mümkündür.

İnce görünmek için her ne kadar V yaka seçilmesi gerekse de tişört modellerinde bisiklet yaka tasarımları da kullanabilirsiniz. Bedeni daha orantılı gösteren bu kesimler, özellikle kot pantolonlarla kombinlendiğinde şık bir görüm kazanmanıza yardımcı olur. Diğer yandan Polo yaka çizgili tişörtler ise günlük kombinler için kurtarıcı kıyafetler arasındadır.

Tişört seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise tasarımında desen, taş ve gül gibi detayların olmamasıdır. Özellikle son zamanların trend tasarımlarından olan iri gül detayları, dikkatleri üst bedende toplar ve daha kilolu görünmenize neden olur. Yoğun desenler de kilolu kadınların uzak durması gereken parçalar arasındadır. Ayrıca dikkat çeken renkler yerine daha soft tonlara odaklanmanız gerekir. Örneğin, lacivert ve beyaz tonlarla yapılan kombinler hem daha orantılı hem de son derece şık görünmenizi sağlayacaktır.

Zayıf Gösteren Kıyafetler

Kıyafet seçimi, vücut proporsiyonunu doğrudan değiştirdiği için tüm kadınların dikkat etmesi gereken önemli bir detaydır. Örneğin, zayıf kadınlar hareketli parçalarla daha kilolu görünebilirken fazlalıklarını kamufle etmek isteyen kişilerin bu modellerden uzak durması gerekir. Genel olarak daha ince gösteren parçalar ise koyu renkli, dikey çizgili, A kesim ve V yaka kıyafetlerdir.

Zayıf gösterecek kıyafetleri seçerken öncelikle bel, basen ya da kol gibi kamufle etmek istediğiniz bölgeye odaklanmanız gerekir. Eğer bel bölgenizde fazlalık yok ancak basenleriniz genişse üst giyimde bedeni saran parçalar kullanabilirsiniz. Alt giyimde ise çan etek veya dökümlü pantolonlar tercih ederek belinizin inceliğini ortaya çıkarabilir, daha orantılı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Basen bölgesinde fazlalığı olmayan ancak belini kamufle etmek isteyenlerin; mini, drapeli, straplez parçalar kullanması mümkündür. Bacaklarınızın inceliğini ön plana çıkan bu tasarımlar, belinizdeki fazlalıkları kamufle ederek daha dengeli bir proporsiyon yaratır.

Omuz ve kol bölgesini kamufle etmek içinse V yaka, siyah saten gömlek kombinleri tercih edebilirsiniz. Alt giyimde pantolon ya da etek kullanmanız mümkündür ancak bedeni saran bir tasarım olmasına dikkat etmeniz gerekir. İnce topuklu şık bir ayakkabıyla tamamlayabileceğiniz kombinde, kolye ve küpe kullanmamaya da özen gösterebilirsiniz. Bu aksesuarlar dikkati omuz bölgesinde toplayacağı için istediğiniz görünümü elde etmenizin önüne geçer.

Sık Sorulan Sorular

Ne Tür Kıyafetler Zayıf Gösterir?

Dikey çizgili, koyu renkli, A kesim ve V yaka kıyafetler bedeni olduğundan ince göstermek için tercih edilebilecek modeller arasındadır. Aynı zamanda oversize tişört ve tayt kombinleriyle de istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Hangi Yaka Zayıf Gösterir?

V yaka, üst bedeni daha ince ve boyu olduğundan uzun gösteren bir kesimdir. Ayrıca omuzları dar ancak bel bölgesinde fazlalık olan kişiler, straplez yaka A kesim elbiselerle de zayıf görünebilir.

Bol Giyinmek Zayıf Gösterir mi?

Kombinin tüm parçalarını bol seçmek zayıf göstermez fakat kamufle edilmek istenen bölgede oversize kıyafetler kullanılabilir. Örneğin; üst bedeni geniş, baseni dar olan kadınlar bol tişörtler seçerek daha orantılı bir görünüm elde edebilir.

Ne Tür Elbiseler Zayıf Gösterir?

Sade, bedeni saran ve maksi boy elbiseler; saten ve keten kumaştan tasarlanan modeller daha zayıf gösterir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu